Život jako víno

Prosinec, 23.12.2016 08:26

Rok 2016 byl pro mne rokem vína. Ochutnal jsem zase něco přes tisícovku vzorků, spoustu z nich skvělých, navštívil nemálo zajímavých degustací, poprvé okusil atmosféru Proweinu a Vinitaly, nechal se omámit kouzlem Piemontu. Užil jsem si z pozice vystavovatele povedený festival Praha pije víno nebo skvělý víkend na Moravě. Začátkem roku pak úspěšně složil obávanou zkoušku z tichých vín na WSET Diploma a výrazně se přiblížil dokončení tohoto kurzu. V uplynulých měsících také učinil zásadní životní rozhodnutí, díky kterému se víno stane definitivním středobodem mého každodenního žití.

img_4081

Víno je už pěknou řádku let tím hlavním koníčkem, kterému věnuji velkou část svého volného času. Od Nového roku mu nově budu věnovat i pracovní část dne.  Člověk hrozně rád poslouchá, když někdo vykládá o tom, že „vlastně nechodí do práce, že má štěstí, že práce je zároveň jeho koníčkem“. Přiznám se, že jsem nikdy neměl práci, která by mne nějakým způsobem nenaplňovala, ale abych mohl hrdě vykřičet do světa podobnou větu, na to to nikdy nebylo. Ostatně mít za koníčka Public Relations, nebo vysedávání většinu dne v kanceláři snad ani nejde… Takže teď, 11 letech po škole, a po nějakých 14 letech v PR jsem se rozhodl vydat úplně novou cestou. Restart kariéry, nový začátek…

Nebylo to jednoduché rozhodnutí, tím spíš, když máte vlastně dobrej flek, slušnej plat, vybudovanou pozici ve firmě, supr kolegy a férovýho šéfa. Někteří lidé ve vašem okolí se pak tváří nechápavě, rodiče rozhodnutí vysloveně neschvalují. Na druhou stranu se najde dost těch, kteří řeknou „jdi do toho“, vy víte, že nabídka by se už v budoucnu nemusela opakovat a se sžíravým pocitem ohledně jejího odmítnutí byste museli žít roky.

Opouštím vyjeté koleje, sedám za volant odbržděné lokomotivy a pouštím se na novou dráhu. Od 1. ledna se budu snažit z pozice Obchodní a marketingový ředitel společnosti VinoDoc dělat radost italským vínem. Komunikace, degustace, restaurace, bílé víno i vino dolce… To bude teď můj denní chleba. Nadšení a elán nechybí, portfolio i ceny máme dobré, takže věřím, že to půjde.

Když jsem jednomu kolegovi v práci oznámil, že se přesouvám od ropy k vínu, trefně to okomentoval, že to moc velká změna nebude, protože v obou případech jde o komodity, které obsahují síru. Zas tak jednoduché to asi nebude, ale s příjemným adrenalinovým mrazením v zádech tuto challenge přijímám.

Stejně jako další krmení tohoto blogu. Dokud se definitivně znudění a otrávení neodkulíte jinam, budu to i v roce 2017 po večerech datlovat dál:). Nadcházející rok totiž bude možná zážitky ještě našlapanější a ohledně vín určitě neméně delikátní.

Děkuji vám, že si občas přečtete něco na tomto blogu, přeji pohodový konec roku a spoustu skvělých vín pod stromečkem!

2 komentáře:

Vladimír

2. January 2017 10:25

Hodně zdaru v novém zaměstnání!

    miky

    4. January 2017 19:33

    Díky moc!

    Mikuláš

Okomentovat:

*

Loading...