Musím říci, že mne těší zájem o slepé degustace, a ještě větší radost mám, když se s některými z vás potkáváme naživo, mimo online vinnou bublinu. Možnost pobavit se o vínech tváří v tvář vydá za tisíc komentářů na Facebooku. Na obou degustacích NASLEPO panovala velmi příjemná atmosféra a živě a otevřeně se diskutovalo o jednotlivých vzorcích. Kdo by chtěl zkusit netradiční formát ochutnávky, kdy se jednotlivá vína rozlévají ze zakrytých lahví, bude mít letos ještě příležitost 21. listopadu (červené Toskánsko a Piemont) nebo 7. prosince (Ryzlink rýnský).
A slepé degustace baví i na blogu. Článek s výsledky první pinotové slepice doposud vidělo 700 čtenářů blogu a jejich počet stále roste. Toto pondělí, kdy jsem zveřejnil hodnocení evropských i novosvětských Sauvignonů blanc, pak na podkorkem.cz přišlo nejvíce návštěvníků za celý říjen. Dokud tedy budete chodit a číst, budu slepice servírovat dál: ) Dva nášupy nás čekají ještě do konce roku.
Témata dvou nadcházejících slepých degustací nejsou náhodná. Kdo mě zná ví, že na Itálii si ujíždím. Piemont a Nebbiolo je u mne výš než Burgundsko a Pinot noir, za láhev špičkového Sangiovese z Toskánska bych si nechal nafackovat od Buda Spencera. Na ochutnávce NASLEPO 3 (21. listopadu) budeme porovnávat červená vína těchto dvou nejslavnějších vinařských regionů Itálie. Aktuálně zbývá 7 volných míst.
Těšit se můžete mimo jiné na:
Chianti Classico Gran Selezione Ruspoli 2015, Tenuta Lilliano
Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2019, Boscarelli
Chianti Rufina Bucerchiale Riserva 2015, Fattoria Selvapiana
Brunello di Montalcino 2012, Martina
Barolo Sernie 2018, Boschetti
Mezi bílými odrůdami je u mne určitě na bedně Ryzlink rýnský. Miluju přísné minerální Ryzlinky rýnské z Německa i meruňkové rýňáčky z Rakouska. Morava má také co nabídnout a rád bych přišel na chuť dobrému Alsasku. Prostě na této slepé ochutnávce se rozhodně nebudeme nudit a po skončení se možná poběžíme odkyselit tankovou plzní. NASLEPO 4: Ryzlink rýnský proběhne 7. prosince. Aktuálně je volných 6 míst.
Více informací o slepých degustacích najdete v záložce NASLEPO. Hlásit se můžete emailem. Pokud máte tip na téma některé z dalších slepých ochutnávek, podělte se o něj zde v komentářích pod článkem. Díky!